skip to Main Content
info@hierontakoulut.fi | Asiakkaankatu 3 B, 00930 Helsinki

Hierojakoulutus viikonloppuisin

Seuraava alkava kurssi

Viikonloppukurssi aloittaa opinnot 30.8.2024
(Koulutus päättyy 28.08.2025, viimeinen lähiopetusviikonloppu 15-17.08.2025).

Hae 2024 alkaviin koulutuksiin

Viikonloppukurssi monimuotona lyhyesti

 • Kurssi alkaa 30.08.2024
 • Kurssimaksu 1600€ (mahdollisuus osamaksuun)
 • Vuoden mittainen koulutus
 • Täyttää päätoimisen opiskelun kriteerit
 • Toteutustapa mahdollistaa töissä käymisen tai toiset opinnot näiden opintojen ohella
 • Lähiopetus joka toinen viikonloppu pe-su
 • Mahdollisuus osallistua urheiluhierontakoulutus osioon arkikurssin yhteydessä
 • Työssäoppiminen IHHK:lla lähiopetusviikonloppuina

Kutsumme koulutukseen hakijat haastatteluun hakemusten perusteella. Haastattelussa sinä pääset tutustumaan koulumme tapaan toimia, sekä koulutuksen sisältöön tarkemmin. Me puolestamme pääsemme perehtymään sinun opiskeluvalmiuksiisi ja -odotuksiin, sekä -suunnitelmiin tarkemmin. Päätös opiskelupaikasta tehdään haastattelun jälkeen. Vasta kouluumme hyväksymisen jälkeen sinä teet päätöksen otatko opiskelupaikan vastaan.

Sijaitsemme loistavien kulkuyhteyksien varrella ja siksi meille on helppo tulla niin läheltä kuin kauempaakin. Itäkeskuksen metro- ja bussiasema sijaitsee muutaman minuutin kävelymatkan päässä meistä. Omalla autolla tuleville on koulun ympärillä useita maksuttomia parkkipaikkoja.

Kurssimaksu

 • Elokuussa 2024 aloittavan ryhmän kurssimaksu on 1600€
 • Ennen kurssin alkua maksetaan varausmaksu 400€. Varausmaksun ensimmäinen osa 200€ maksetaan koulutuspaikan vastaanottaessa. Sillä  lunastat kurssipaikan itsellesi. Varausmaksun toinen osa 200€ maksetaan viimeistään 30.07.2024 mennessä.
 • Varausmaksun suorittamisen jälkeen voit maksaa halutessasi kurssimaksun loppuosan (1200€) 12 erässä 100 €/kk.

KURSSIMAKSU SISÄLTÄÄ

 • Hieronnan ammattitutkintoon valmistavan n. vuoden mittaisen koulutuksen.
 • Koulutusmateriaalin ja Moodle verkko-oppimisympäristön.
 • Koulun t-paidan 2kpl.
 • EA1 tasoisen koulutuksen.
 • Hieronnan ammattitutkinnon näyttötutkintotilaisuudet.

Koulutus

Viikonloppukurssilla suoritettava hieronnan ammattitutkintoon valmistava koulutus on monimuoto-opiskelua ja kestää yhden vuoden. Opetuskielenä on suomi. Näyttötutkintotilaisuudet järjestetään koulumme tiloissa opiskeluvuoden aikana. Näyttötutkinnon osat hyväksytysti suoritettuasi saat hieronnan ammattitutkintotodistuksen. Alta näet koulutuksen sisällön ja etenemisen vuoden aikana.

Hierojakoulutus monimuoto sisällöt 12kk

Itä-Helsingin Hierojakoulun ohjattu käytännön työssäoppiminen tapahtuu koulun hoitotiloissa. Asiakastyössä lähiopetuksessa läpikäydyt asiat siirtyvät käytäntöön ja saat hyvät valmiudet asiakastyön aloittamiseen omassa ympäristössäsi valmistumisen jälkeen. Meiltä valmistuneilla opiskelijoilla on myös mahdollisuus työllistää itsensä koulun yhteydessä toimivalla vastaanotolla, itsenäisinä ammatinharjoittajina.

Opetuksen ja itsenäisen opiskelun tukena sinulla on käytössä verkko-oppimisympäristö, jossa koulutusmateriaali löytyy digitaalisessa muodossa.

Tutustu tarkemmin Itä-Helsingin hierojakoulun opintokokonaisuuksiin ja opetuksen sisältöön.

Koulutuksen aikataulu

Viikonloppukurssilla lähiopetus tapahtuu perjantai iltaisin ja viikonloppuisin, joten voit opiskella hierojaksi samalla kun työskentelet. Lähiopetus toteutetaan joka toinen viikko perjantaisin klo. 16.00-20.00, lauantaisin ja sunnuntaisin klo. 8.00-16.00. Työssäoppiminen, eli asiakashoidot on sisällytetty lähiopetusviikonloppuihin.

Muu aika suoritetaan opiskelua itsenäisesti verkko-oppimisympäristöä hyödyntäen.

Aikatauluihin voi tulla yksittäisiä muutoksia johtuen ulkopuolisten luennoitsijoiden aikatauluista.

Työllistyminen

Koulustamme saat valmiuden suorittaa hieronnan ammattitutkinnon, jonka jälkeen olet valmis toimimaan koulutettuna hierojana.

Voit perustaa oman hierontavastaanoton koulutukseemme sisältyvän laajan yrittäjyysopetuksen myötä. Autamme sinua opintovuoden aikana suunnittelemaan tulevaa työllistymistäsi ja aloittamaan alan osaavana ammattilaisena.

Tuemme opiskelijoitamme mielellämme myös valmistumisen jälkeen. Opiskelijoillamme on mm. oikeus tarkastella verkko-oppimisympäristön opetusmateriaaleja koulutuksen jälkeenkin.

Osa opiskelijoistamme jää suoraan tiloissamme toimivaan Hieronta Iistiin ammatinharjoittajiksi. Lisäksi useat alalla toimivat hierontayritykset lähestyvät meitä säännöllisesti tarjoten opiskelijoillemme paikkoja hierojina.

Oikeus opintotukeen tai opiskelu työttömyysetuudella

Kela on myöntänyt Itä-Helsingin Hierojakoululle opintotukioikeuden hieronnan ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen. Tähän koulutukseen osallistuvat opiskelijat ovat oikeutettuja opintotukeen, mikäli opintotuen myöntämisedellytykset kunkin opiskelijan kohdalla muutoin täyttyvät. Lisätietoja opintotuen myöntämisestä voit lukea Kelan sivuilta.

TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaana sinulla voi olla mahdollisuus saada työttömyysetuutta päätoimista omaehtoista opiskelua varten. Omaehtoinen opiskelu tarkoittaa koulutusta, jonka tuottaa ja jonka opiskelijavalinnasta päättää oppilaitos. Voit lukea asiasta lisää tästä.

Näyttötutkinnon hyväksytysti suorittaneet voivat hakea työllisyysrahastolta ammattitutkintostipendiä. Lue lisää työllisyysrahaston sivuilta.

Huomioithan että opiskelijamme eivät ole oikeutettuja työllisyysrahaston myöntämään aikuiskoulutustukeen.

Edellytykset opiskeluun

 • 18 -vuoden ikä ja suoritettu peruskoulu
 • Suosittelemme että sinulla on suoritettuna vähintään jokin toisen asteen koulutus tai aiemmat työnkuvasi/harrastuksesi tukevat tämän alan opintoja
 • Suomen kielen taito
 • Kiinnostus sosiaali- ja terveysalaa kohtaan ja hyvä motivaatio opiskeluun
 • Hyvä fyysinen ja henkinen terveydentila

Kun haet koulutukseen, sinun on hyvä arvioida omaa terveydentilaasi.

Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla (1) sellaiset psyykkiset tai fyysiset sairaudet ja vammat, jotka estävät käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vakava toimintakykyä laskeva masennus tai (2) tuki- ja liikuntaelimistön sairaus sekä (3) ihosairaudet esim. krooninen ihottuma tai (4) päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus. (SORA-lainsäädäntö, Hieronnan ammatti- ja erikoisammattitutkinnon terveydentilaan liittyvät vaatimukset.)

Hakuprosessi

Hakemus

Hakemuksesi on lähtenyt meille. Luemme hakemukset läpi ja kutsumme niiden perusteella haastatteluun. Toivottavasti näemme haastattelun merkeissä.

Haastattelu

Haastattelussa käymme lävitse opiskelun sisältöä, opiskeluun liittyviä asioita ja -motivaatiota. Lisäksi pääset tutustumaan koulumme toimintaan ja kouluttajaan haastattelun yhteydessä.

Opiskelupaikan vastaanotto

Saat viimeistään muutaman päivän kuluttua haastattelusta tiedon opiskelupaikasta. Päätät vasta nyt otatko sen vastaan ja suoritat tämän jälkeen varausmaksun ensimmäisen osan.

Opiskelu

Opiskelet oman ryhmäsi kanssa kohti uutta ammattia!

Valmistuminen

Suoritat hieronnan ammattitutkintoon liittyvät näytöt opintojesi aikana ja valmistut koulutetuksi hierojaksi.

Back To Top