skip to Main Content
info@hierontakoulut.fi | Asiakkaankatu 3 B, 00930 Helsinki

Hierojakoulutus arkisin

Seuraava alkava kurssi

57%
Paikkoja varattu

Seuraava arkikurssi aloittaa opinnot 15.8.2024. (Koulutus päättyy 7.2.2025).

Hae 2024 alkaviin koulutuksiin

Arkikurssi lyhyesti

 • Uusi arkikurssi aloittaa opinnot 15.8.2024
 • Kurssimaksu 1600€ (mahdollisuus osamaksuun)
 • Oikeus opintotukeen
 • Elokuussa alkava kurssi on n. 6 kk mittainen koulutus
 • Koulutus tapahtuu pääsääntöisesti klo. 8-16 välisenä aikana
 • Monipuolinen opetussisältö, joka jättää aikaa muuhunkin
 • Työssäoppiminen IHHK:lla

Kutsumme koulutukseen hakijat haastatteluun hakemusten perusteella. Haastattelussa sinä pääset tutustumaan koulumme tapaan toimia, sekä koulutuksen sisältöön tarkemmin. Me puolestamme pääsemme perehtymään sinun opiskeluvalmiuksiisi ja odotuksiin, sekä suunnitelmiin tarkemmin. Päätös opiskelupaikasta tehdään haastattelun jälkeen. Vasta kouluumme hyväksymisen jälkeen sinä teet päätöksen otatko opiskelupaikan vastaan.

Sijaitsemme loistavien kulkuyhteyksien varrella ja siksi meille on helppo tulla niin läheltä kuin kauempaakin. Itäkeskuksen metro- ja bussiasema sijaitsee muutaman minuutin kävelymatkan päässä meistä. Omalla autolla tuleville on koulun ympärillä useita maksuttomia parkkipaikkoja.

Kurssimaksu

 • Kurssimaksu on 1600€.
 • Ennen kurssin alkua maksetaan varausmaksu 400€. Varausmaksun ensimmäinen osa 200€ maksetaan koulutuspaikan vastaanottaessa. Sillä lunastat kurssipaikan itsellesi. Varausmaksun toinen osa 200€ maksetaan kuukautta ennen opintojen alkua.
 • Tämän jälkeen voit halutessasi maksaa kurssimaksun loppuosan (1200€) kahdessatoista erässä 100€/kk.

KURSSIMAKSU SISÄLTÄÄ

 • Hieronnan ammattitutkintoon valmistavan n. 6 kk mittaisen koulutuksen ja urheiluhieronnan ja urheilijan lihashuolto -kokonaisuuden.
 • Koulutusmateriaalin ja Moodle verkko-oppimisympäristön.
 • Koulun t-paidan 3kpl.
 • EA1 tasoisen koulutuksen.
 • Hieronnan ammattitutkinnon näyttötutkintotilaisuudet.

Koulutus

Arkikurssilla suoritettava hieronnan ammattitutkintoon valmistava koulutus on päätoimista ja n. 6 kuukautta. Opetuskielenä on suomi. Näyttötutkintotilaisuudet järjestetään koulumme tiloissa opiskelun aikana. Näyttötutkinnon osat hyväksytysti suoritettuasi saat hieronnan ammattitutkintotodistuksen. Alta näet kurssin sisällön ja etenemisen. Voit klikata kuvaa suuremmaksi.

Hierojakoulutus arkikurssi sisällöt 6kk

Itä-Helsingin Hierojakoulun ohjattu käytännön työssäoppiminen tapahtuu koulun hoitotiloissa. Asiakastyössä lähiopetuksessa läpikäydyt asiat siirtyvät käytäntöön ja saat hyvät valmiudet asiakastyön aloittamiseen omassa ympäristössäsi valmistumisen jälkeen. Meiltä valmistuneilla opiskelijoilla on myös mahdollisuus työllistää itsensä koulun yhteydessä toimivalla vastaanotolla, itsenäisinä ammatinharjoittajina.

Opetuksen tukena sinulla on käytössä verkko-oppimisympäristö, jossa koulutusmateriaali löytyy digitaalisessa muodossa.

Tutustu tarkemmin Itä-Helsingin hierojakoulun opintokokonaisuuksiin ja opetuksen sisältöön.

Koulutuksen aikataulu

Arkikurssin opiskelijana lähiopetus tapahtuu kurssin ensimmäiset kaksi kuukautta pääsääntöisesti arkisin (ma-to) pääosin klo 8.00-16.00 välisenä aikana. Perjantait on varattu itsenäiselle opiskelulle koko opintojen ajan.  Koulun tiloissa suoritettavan asiakashoitojen, eli työssäoppimisen aikataulu tarkennetaan aina jokaiselle kurssille erikseen. Asiakashoitojen alettua opetus tapahtuu pääsääntöisesti 8.00-16.00. Välillä asiakashoitoja voi olla myös klo 20 asti. Opiskelupäivät voivat sisältää teoriaopintoja ja/tai asiakashoitoja.

Opiskelupäivät voivat olla kestoltaan muutamasta tunnista maksimissaan kahdeksaan tuntiin. Opiskelijat saavat tulevat aikataulut aina hyvissä ajoin tietoonsa, joten he pystyvät suunnittelemaan muuta arkeansa joustavasti opintojen rinnalla.

Aikatauluihin voi tulla yksittäisiä muutoksia johtuen ulkopuolisten luennoitsijoiden aikatauluista. Koululla ei ole erillistä loma-aikaa. Kursseilla on ajankohtia, jolloin ei järjestetä lähiopetusta vaan suoritetaan itsenäistä opiskelua verkko-oppimisympäristöä hyödyntäen. Nämä ajankohdat noudattavat osittain peruskoulujen loma-aikoja.

Urheiluhieronta

Opintoihin kuuluu myös laaja Urheiluhieronnan ja urheilijan lihashuollon kokonaisuus

 • Urheilijan lihashuollon tarpeen arviointi.
 • Urheilijan lihashuollon toteutus.
 • Kinesio- ja urheiluteippaus.
 • Tyypillisten urheiluvammojen ennaltaehkäisy ja hoito.
 • Työskentely aidossa yksilö- ja joukkuelajiympäristössä alan kokeneiden ammattilaisten tukemana.
 • Urheilijan ravitsemus osana suorituskykyä.

Tämä on Itä-Helsingin hierojakoulun oma urheiluhieronnan kokonaisuus. Opetussisältöön kuuluu myös sama hieronnan ammattitutkintoon valmistava koulutus kuin muillekin kursseillemme. Urheiluhieronnan kokonaisuus tarjoaa sinulle osaamista työskennellä urheilijoiden lihashuollon tukena. Opintojen aikana työskentelet yksilö- ja joukkuelajin urheilijoiden kanssa. Sinua auttamassa on kokeneita urheiluhieronnan ja fyysisen valmennuksen ammattilaisia. Heidän ohjauksessaan pääset ymmärtämään käytännössä eri lajien vammojen syntymekanismeja, sekä suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisten hoitomenetelmien käyttöä harjoitus- ja ottelu-/kilpailukauden eri vaiheissa.

Hieronnan ammattitutkinnon suorittamisen jälkeen voit kehittää urheiluhieronnan osaamistasi lisää haketumalla suorittamaan urheiluhieronnan osaamisalan hieronnan erikoisammattitutkinnosta. Tämän tutkinnon suoritettuasi voit käyttää tutkintonimikettä urheiluhieroja (eat).

Työllistyminen

Koulustamme saat valmiuden suorittaa hieronnan ammattitutkinnon, jonka jälkeen olet valmis toimimaan koulutettuna hierojana.

Voit perustaa oman hierontavastaanoton koulutukseemme sisältyvän laajan yrittäjyysopetuksen myötä. Autamme sinua opintovuoden aikana suunnittelemaan tulevaa työllistymistäsi ja aloittamaan alan osaavana ammattilaisena.

Tuemme opiskelijoitamme mielellämme myös valmistumisen jälkeen. Opiskelijoillamme on mm. oikeus tarkastella verkko-oppimisympäristön opetusmateriaaleja koulutuksen jälkeenkin.

Osa opiskelijoistamme jää suoraan tiloissamme toimivaan Hieronta Iistiin ammatinharjoittajiksi. Lisäksi useat alalla toimivat hierontayritykset lähestyvät meitä säännöllisesti tarjoten opiskelijoillemme paikkoja hierojina.

Oikeus opintotukeen tai opiskelu työttömyysetuudella

Kela on myöntänyt Itä-Helsingin Hierojakoululle opintotukioikeuden hieronnan ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen. Tähän koulutukseen osallistuvat opiskelijat ovat oikeutettuja opintotukeen, mikäli opintotuen myöntämisedellytykset kunkin opiskelijan kohdalla muutoin täyttyvät. Lisätietoja opintotuen myöntämisestä voit lukea Kelan sivuilta.

TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaana sinulla voi olla mahdollisuus saada työttömyysetuutta päätoimista omaehtoista opiskelua varten. Omaehtoinen opiskelu tarkoittaa koulutusta, jonka tuottaa ja jonka opiskelijavalinnasta päättää oppilaitos. Voit lukea asiasta lisää tästä.

Näyttötutkinnon hyväksytysti suorittaneet voivat hakea työllisyysrahastolta ammattitutkintostipendiä. Lue lisää työllisyysrahaston sivuilta.

Huomioithan että opiskelijamme eivät ole oikeutettuja työllisyysrahaston myöntämään aikuiskoulutustukeen.

Edellytykset opiskeluun

 • 18 -vuoden ikä ja suoritettu peruskoulu
 • Suosittelemme että sinulla on suoritettuna vähintään jokin toisen asteen koulutus tai aiemmat työnkuvasi/harrastuksesi tukevat tämän alan opintoja
 • Suomen kielen taito
 • Kiinnostus sosiaali- ja terveysalaa kohtaan ja hyvä motivaatio opiskeluun
 • Hyvä fyysinen ja henkinen terveydentila

Kun haet koulutukseen, sinun on hyvä arvioida omaa terveydentilaasi.

Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla (1) sellaiset psyykkiset tai fyysiset sairaudet ja vammat, jotka estävät käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vakava toimintakykyä laskeva masennus tai (2) tuki- ja liikuntaelimistön sairaus sekä (3) ihosairaudet esim. krooninen ihottuma tai (4) päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus. (SORA-lainsäädäntö, Hieronnan ammatti- ja erikoisammattitutkinnon terveydentilaan liittyvät vaatimukset.)

Hakuprosessi

Hakemus

Hakemuksesi on lähtenyt meille. Luemme hakemukset läpi ja kutsumme niiden perusteella haastatteluun. Toivottavasti näemme haastattelun merkeissä.

Haastattelu

Haastattelussa käymme lävitse opiskelun sisältöä, opiskeluun liittyviä asioita ja -motivaatiota. Lisäksi pääset tutustumaan koulumme toimintaan ja kouluttajaan haastattelun yhteydessä.

Opiskelupaikan vastaanotto

Saat viimeistään muutaman päivän kuluttua haastattelusta tiedon opiskelupaikasta. Päätät vasta nyt otatko sen vastaan ja suoritat tämän jälkeen varausmaksun ensimmäisen osan.

Opiskelu

Opiskelet oman ryhmäsi kanssa kohti uutta ammattia!

Valmistuminen

Suoritat hieronnan ammattitutkintoon liittyvät näytöt opintojesi aikana ja valmistut koulutetuksi hierojaksi.

Back To Top