skip to Main Content
info@hierontakoulut.fi | Asiakkaankatu 3 B, 00930 Helsinki

Hierojakoulutus monimuoto-opiskelijana arki-iltaisin

Seuraava alkava kurssi

Seuraava arki-iltakurssi aloittaa opinnot keväällä 2024.

Haku koulutukseen aukeaa myöhemmin

Arki-iltakurssi monimuotona lyhyesti

 • Seuraava arki-iltakurssi alkaa keväällä 2024
 • Kurssimaksu 1600€ (mahdollisuus osamaksuun)
 • n. 13 kk mittainen koulutus
 • Mahdollistaa töissä käymisen tai toiset opinnot näiden opintojen ohella
 • Mahdollisuus osallistua urheiluhierontakoulutuksen osioon arkikurssin yhteydessä
 • Lähiopetus tiistai- ja torstai-iltaisin klo 17-20.30
 • Kesäkuun loppu ja heinäkuu itsenäistä opiskelua
 • Työssäoppiminen IHHK:lla lähiopetuspäivinä

Kutsumme koulutukseen hakijat haastatteluun hakemusten perusteella. Haastattelussa sinä pääset tutustumaan koulumme tapaan toimia, sekä koulutuksen sisältöön tarkemmin. Me puolestamme pääsemme perehtymään sinun opiskeluvalmiuksiisi ja -odotuksiin, sekä -suunnitelmiin tarkemmin. Päätös opiskelupaikasta tehdään haastattelun jälkeen. Vasta kouluumme hyväksymisen jälkeen sinä teet päätöksen otatko opiskelupaikan vastaan.

Sijaitsemme loistavien kulkuyhteyksien varrella ja siksi meille on helppo tulla niin läheltä kuin kauempaakin. Itäkeskuksen metro- ja bussiasema sijaitsee muutaman minuutin kävelymatkan päässä meistä. Omalla autolla tuleville on koulun ympärillä useita maksuttomia parkkipaikkoja.

Kurssimaksu

 • Keväällä 2024 aloittavan arki-iltakurssin kurssimaksu on 1600€
 • Ennen kurssin alkua maksetaan varausmaksu 300€. Varausmaksun ensimmäinen osa 150€ maksetaan koulutuspaikan vastaanottaessa. Sillä  lunastat kurssipaikan itsellesi. Varausmaksun toinen osa 150€ maksetaan kuukautta ennen kurssin alkamista.
 • Varausmaksun suorittamisen jälkeen voit maksaa halutessasi kurssimaksun loppuosan (1300€) 13 erässä 100 €/kk.

KURSSIMAKSU SISÄLTÄÄ

 • Hieronnan ammattitutkintoon valmistavan n. 13 kk mittaisen koulutuksen.
 • Koulutusmateriaalin ja Moodle verkko-oppimisympäristön.
 • Koulun t-paidan 2kpl.
 • EA1 tasoisen koulutuksen.
 • Hieronnan ammattitutkinnon näyttötutkintotilaisuudet.

 

Koulutus

Arki-iltakurssilla suoritettava hieronnan ammattitutkintoon valmistava koulutus on monimuoto-opiskelua ja kestää n. 13 kuukautta. Opetuskielenä on suomi. Näyttötutkintotilaisuudet järjestetään koulumme tiloissa opiskeluvuoden aikana. Näyttötutkinnon osat hyväksytysti suoritettuasi saat hieronnan ammattitutkintotodistuksen.

Itä-Helsingin Hierojakoulun ohjattu käytännön työssäoppiminen tapahtuu koulun hoitotiloissa. Asiakastyössä lähiopetuksessa läpikäydyt asiat siirtyvät käytäntöön ja saat hyvät valmiudet asiakastyön aloittamiseen omassa ympäristössäsi valmistumisen jälkeen. Meiltä valmistuneilla opiskelijoilla on myös mahdollisuus työllistää itsensä koulun yhteydessä toimivalla vastaanotolla, itsenäisinä ammatinharjoittajina.

Opetuksen ja itsenäisen opiskelun tukena sinulla on käytössä verkko-oppimisympäristö, jossa koulutusmateriaali löytyy digitaalisessa muodossa.

Tutustu tarkemmin Itä-Helsingin hierojakoulun opintokokonaisuuksiin ja opetuksen sisältöön.

Koulutuksen aikataulu

Arki-iltakurssilla lähiopetus tapahtuu tiistai- ja torstai-iltaisin klo 17-20.30, joten voit opiskella hierojaksi samalla kun työskentelet tai suoritat jotain muita opintoja. Koska lähiopetusta on vain tiistai- ja torstai-iltaisin jää sinulle aikaa myös muulle elämälle. Työssäoppiminen, eli asiakashoidot ovat sisällytetty lähiopetuspäiviin. Sinun ei siis tarvitse varata ylimääräistä aikaa niiden suorittamiseen.

Muina aikoina voit opiskella itsenäisesti verkko-oppimisympäristöä hyödyntäen sinulle sopivalla aikataululla.

Kesäajan opinnot (kesäkuun loppu ja heinäkuu) ovat itsenäistä opiskelua, joten opintojen vuoksi ei silloin tarvitse tulla koululle. Pystyt siis rytmittämään opiskeluasi esim. kesäloman tai muiden arjen asioiden mukaisesti.

Aikatauluihin voi tulla yksittäisiä muutoksia johtuen ulkopuolisten luennoitsijoiden aikatauluista.

 

Oikeus opintotukeen tai opiskelu työttömyysetuudella

Kela on myöntänyt Itä-Helsingin Hierojakoululle opintotukioikeuden hieronnan ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen. Tähän koulutukseen osallistuvat opiskelijat ovat oikeutettuja opintotukeen, mikäli opintotuen myöntämisedellytykset kunkin opiskelijan kohdalla muutoin täyttyvät. Lisätietoja opintotuen myöntämisestä voit lukea Kelan sivuilta.

TE-toimiston tai kuntakokeilun asiakkaana sinulla voi olla mahdollisuus saada työttömyysetuutta päätoimista omaehtoista opiskelua varten. Omaehtoinen opiskelu tarkoittaa koulutusta, jonka tuottaa ja jonka opiskelijavalinnasta päättää oppilaitos. Voit lukea asiasta lisää tästä.

Näyttötutkinnon hyväksytysti suorittaneet voivat hakea työllisyysrahastolta ammattitutkintostipendiä. Lue lisää työllisyysrahaston sivuilta.

Huomioithan että opiskelijamme eivät ole oikeutettuja työllisyysrahaston myöntämään aikuiskoulutustukeen.

 

Työllistyminen

Koulustamme saat valmiuden suorittaa hieronnan ammattitutkinnon, jonka jälkeen olet valmis toimimaan koulutettuna hierojana.

Voit perustaa oman hierontavastaanoton koulutukseemme sisältyvän laajan yrittäjyysopetuksen myötä. Autamme sinua opintovuoden aikana suunnittelemaan tulevaa työllistymistäsi ja aloittamaan alan osaavana ammattilaisena.

Tuemme opiskelijoitamme mielellämme myös valmistumisen jälkeen. Opiskelijoillamme on mm. oikeus tarkastella verkko-oppimisympäristön opetusmateriaaleja koulutuksen jälkeenkin.

Osa opiskelijoistamme jää suoraan tiloissamme toimivaan Hieronta Iistiin ammatinharjoittajiksi. Lisäksi useat alalla toimivat hierontayritykset lähestyvät meitä säännöllisesti tarjoten opiskelijoillemme paikkoja hierojina.

 

Edellytykset opiskeluun

 • 18 -vuoden ikä ja suoritettu peruskoulu
 • Suosittelemme että sinulla on suoritettuna vähintään jokin toisen asteen koulutus tai aiemmat työnkuvasi/harrastuksesi tukevat tämän alan opintoja
 • Suomen kielen taito
 • Kiinnostus sosiaali- ja terveysalaa kohtaan ja hyvä motivaatio opiskeluun
 • Hyvä fyysinen ja henkinen terveydentila

Kun haet koulutukseen, sinun on hyvä arvioida omaa terveydentilaasi.

Opiskelijaksi ottamisen esteenä voi olla (1) sellaiset psyykkiset tai fyysiset sairaudet ja vammat, jotka estävät käytännön tehtäviin tai työssäoppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vakava toimintakykyä laskeva masennus tai (2) tuki- ja liikuntaelimistön sairaus sekä (3) ihosairaudet esim. krooninen ihottuma tai (4) päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus. (SORA-lainsäädäntö, Hieronnan ammatti- ja erikoisammattitutkinnon terveydentilaan liittyvät vaatimukset.)

Back To Top